Nestje Uschi en Max

Verslag van daten tot en met de kraamtijd

Op 3 januari 2023 werd onze Australian labradoodle Uschi voor de eerste keer moeder. Ze heeft 11 gezonde puppy’s op de wereld gezet en ze was een fantastische moeder. Een hele prestatie dat ze de eerste 4 weken de puppy’s volledig met haar eigen melk heeft kunnen voeden. De puppy’s groeiden goed. Uschi bleek een erg verdraagzame moeder te zijn en ze heeft tot de puppy’s het nest verlieten vaak met hen gespeeld. Het verslag van het eerste nestje vind je hier

Een nest van 11 puppy is best uitzonderlijk, gemiddeld krijgt een Australian Labradoodle 7 of 8 puppy’s. Op 17 februari 24 heeft Uschi voor de tweede keer 11 puppy’s gekregen!

Op deze pagina delen wij de ontwikkelingen van het tweede nestje van week tot week.  

18-2-24 Het interesseformulier voor dit nestje is geopend.

Het begon met het vinden van een geschikte reu

 Wij zijn aangesloten bij de ALAEU (Australian Labradoodle Association Europe) en dit betekent dat wij handelen volgens hun fokregels. Als lid kunnen wij inloggen op de database waar alle Australian labradoodles, waarvan de fokkers aangesloten zijn bij de ALAEU, geregistreerd staan. De verplichte medische keuringen staan van iedere fokhond vermeld alsmede de stambomen waarbij je bij de voorouders kunt zien of er erfelijke ziekten zijn opgetreden. 

Je kiest de fokreu op:

  • karakter
  • het vrij zijn van erfelijke ziekten binnen de voorouders en nazaten van de betreffende reu
  • uiterlijk (type vacht, vachtkleur, lichaamsbouw)
  • een lage bloedverwantschapswaarde. In de database kan je een digitaal proefnestje maken, waarna het inteeltpercentage wordt berekend. 

En zo kwamen we uit bij knappe Max. De eigenaar van Max gaf ook groen licht en de de fokcommissie gaf akkoord. Max woont 200 kilometer rijden van ons vandaan, maar we waren zo enthousiast over Max dat dit geen enkel bezwaar voor ons was. Nu was het wachten op de loopsheid van Uschi.  Op 19 december 2023 was het zover en begon de “Winter vol Liefde” date voor Max en Uschi. Ze vonden elkaar gelijk leuk en het liefdesspel vond plaats.

De spanning stijgt…

Al enkele dagen na de date  hadden we het gevoel dat Uschi weer zwanger was. Binnen een week begon haar buik al op te zetten. Omdat het ook schijnzwangerschap kan zijn wordt een echo gedaan om de zwangerschap vast te stellen. Op 16 januari was het zover en kregen we het mooie nieuws dat Uschi weer moeder ging worden. 

En dan gaat alles best snel. Wist je dat de zwangerschap van de labradoodle maar 9 weken is en dat de puppy’s na 8 weken al levensvatbaar geboren kunnen worden? 

Wij kijken terug op een bijzondere periode van het eerste nestje en kijken enorm uit naar opnieuw de kleine schattige puppy’s en alles wat erbij komt kijken. Het is intensief, maar we genieten er enorm van en vinden het geweldig om de puppy’s zo goed mogelijk te socialiseren om een basis te leggen voor de ontwikkeling van stabiele honden. 

Uschi is uitgerekend op zaterdag 17 februari ’24 maar we denken dat ze enkele dagen eerder gaat bevallen. Wie weet op Valentijnsdag!

Max is een vrolijke hond en luistert goed. Hij heeft een schofthoogte van 43 cm en weegt 13 kg. Hij heeft een tuxedo vachttekening (de witte tekening op borst, rond de snuit en op zijn bolletje) met een mooie fleecevacht. 

Uschi is een lieverd, ze deelt zelfs de allerlekkerste beloningssnoepjes met haar dochter Cato waar ze graag mee speelt. Ze is enorm relaxed maar is ook graag actief, houdt van zwemmen en speuren. Uschi heeft een schofthoogte van 46 cm en weegt 16 kg. Ze heeft een fleecevacht. 

De gemiddelde kans dat de puppy’s de mooie tuxedo vachttekening krijgen is 50%. We verwachten kleine medium of grote mini puppy’s.

5 februari 2024

Uschi eet in tegenstelling tot bij de eerste zwangerschap fantastisch goed. Haar buik groeit enorm en we denken dat het net als vorige keer weer een groot nest wordt. 

Uschi is al meer dan 3 kg aangekomen. Het lopen gaat op haar gemakkie, en de wandelingen worden steeds korter. Ze geeft het zelf goed aan tot hoe ver ze wil lopen. Op de foto is de echo te zien. De zwarte vlekken zijn de vruchtzakken waar de puppy’s zich ontwikkelen. 

6 februari ‘24

Uschi is vandaag 50 dagen zwanger, vanavond heb ik haar vacht getrimd. Ze blijft hierbij lekker liggen zodat het niet te vermoeiend is. Haar vacht moet flink kort en haar vacht wordt ook goed uitgedund. Binnenkort ligt ze met haar puppy’s onder de warmtelamp en dan kan ze met een korte vacht beter haar warmte kwijt. Haar buik is ook heel kort geknipt zodat de tepels voor de puppy’s goed te vinden zijn.

Gisteren voelde Koos als eerste de puppy’s bewegen, een heel leuk moment. Op de trimtafel waren de puppy’s ook goed te voelen. 

13 februari ‘24

Vandaag is Uschi 57 dagen zwanger en dat betekent dat de puppy’s vanaf vandaag levensvatbaar zijn. Uschi komt nog steeds goed aan, heeft een enorm dikke toeter en ze eet in tegenstelling tot bij de eerste zwangerschap nog steeds fantastisch goed. Chefkok Koos haalt wel verschillende kookkunsten uit om Uschi aan het eten te houden, nog steeds eet ze het liefst vers vlees (wild) en ’s nachts zetten we puppybrokken neer, die zijn goed voedzaam.

16 februari ‘24

Uschi is nu 60 dagen zwanger en om 10.30 uur kreeg ze een temperatuursdip. De lichaamstemperatuur daalt dan ongeveer 1 graad en dan kan je ervan uitgaan dat de eerste puppy binnen 24 uur is geboren.

Uschi ligt het liefst op een kussentje zodat ze niet zoveel druk heeft op haar buik en ondertussen houden wij haar goed in de gaten.

17 februari ‘24 De bevalling

Koos en ik sliepen samen in de woonkamer op de bank die we verbouwd hadden tot een slaapbed.  Uschi sliep dicht tegen mij aan. Ik hield mijn hand bij haar middel zodat ik de eerste uitdrijvings-weeën kon voelen. Dit begon om 2.30 uur en toen hebben we haar in de werpkist gelegd. Ze beviel om 3:14 uur van haar eerste puppy, en de laatste was pas overdag om 15:28 uur geboren, wat een marathon! Uschi bleef heel ontspannen en deed het ondanks dat het enorm veel van haar vergde ontzettend goed. Ze pakte gelijk haar moederrol weer op, mooi dat ze dat niet verleren. Uschi heeft een nest gekregen van 11 gezonde puppy’s. Uschi heeft het heel erg goed gedaan en het we zijn heel blij met het prachtige nestje! We (Esmee, Koos en ik) vonden het weer een bijzondere gebeurtenis.

Het nestje

Uschi heeft 11 gezonde puppy’s gekregen. De eerste 6 geborenen waren reutjes, daarna volgden 4 teefjes en daarna volgde nog een zevende reutje.

Alle puppy’s hebben een wave fleecevacht. De vachtkleur is vermoedelijk van allemaal abricot. Puppy’s hebben bij de geboorte nog geen gepigmenteerde neus, dit wordt na een paar weken zichtbaar. Als de neusjes zwart worden zal hun vacht abricot zijn, bij bruine neusjes wordt de vachtkleur bijvoorbeeld caramel genoemd.

Tien hondjes een een wit staartpuntje, we love it!

We zien heel veel bij de puppy’s terug in de vachttekening van hun knappe vader Max, ze hebben allemaal een witte borst en bijna allemaal een wit vlekje op de kop volgens het prachtige tuxedo patroon.

De lichtste puppy van het nest (lila) weegt 235 gram en de zwaarste (groen weegt 350 gram. Bij het vorige nestje woog de lichtste 185 gram, en dat is onze lieve Cato. Ze weegt op dit moment 11,6 kg, dat is 62 keer haar geboortegewicht!

Twee dagen oud

Kijk! Papa Max heeft bij alle puppy’s vachtjes met een witte borst meegegeven. En zie je hoe lang de nageltjes al zijn?

De puppy’s worden met pigmentloze neusjes en voetzooltjes geboren. Op deze foto kan je goed zien dat het pigment op de voetzooltjes al plaatselijk zichtbaar wordt. De vachtkleur wordt vermoedelijk wat donkerder waardoor de prachtige witte tuxedo vachttekening nog meer zal gaan opvallen. Als je goed kijkt kan je zien dat dit knappe blauwtje ook een wit snuitje krijgt.

Drie dagen oud

Vandaag zijn wij begonnen met ons socialisatieprogramma, we bouwen de stressprikkeltjes heel geleidelijk op. Het gebeurt allemaal subtiel, om hun te helpen bij hun mentale ontwikkeling. 

De puppy’s worden nog steeds 2 keer per dag gewogen en ze groeien goed zonder bijvoeding. Dit lukt door Uschi ook ’s nachts eten en drinken te geven en omdat Uschi bijna 24 uur per dag in de werpkist te vinden is om haar puppy’s te voeden, ze geniet duidelijk van het moederschap!

Zeven dagen oud

Over ongeveer een week gaan de oogjes en oortjes open, maar dit verhindert ze niet om de hele werpkist te verkennen. Het kruipen kunnen ze al razendsnel. Hun gewicht gaat fantastisch en dat zonder bijvoeding. Uschi krijgt iedere 2 uur eten (speciale voeding om de melkproductie te stimuleren) en ook ’s nachts geven we haar eten. We hebben er alles voor over om ze op moedermelk op te laten groeien want dat is natuurlijk het allerbeste. We hebbend e hele week de puppy’s 2 keer per dag gewogen, en steeds laten we de puppy’s die het minste aankomen bij de achterpoten want daar valt de meeste melk te halen. Om je idee te geven hoe hard ze groeien, blauw woog bij de geboorte 3oo gram en na een week al 500 gram! Dochter Cato helpt moeder Uschi met het schoonlikken van de puppy’s, zo schattig! We slapen nog steeds ’s nachts beneden, om te zorgen dat alle puppy’s goed drinken, Uschi eten en drinken krijgt tijdens het zogen en ze gaat 2 keer per nacht even naar buiten, want ze drinkt en eet veel. Genoeg drukte bij ons thuis maar bovenal genieten we er enorm van! Fijn dat alles zo goed gaat met de puppy’s. 

De tweede week 

Op de tiende levensdag  gingen de eerste oogjes open, een aantal puppy’s hebben blauwe oogjes. Op de negende dag hadden al 5 puppy’s een verdubbeling van het geboortegewicht, puppy groen is groeikampioen nummer 1 en dat is ook goed te zien op de foto’s en video’s.  

Ieder avond hebben we van dag 3 tot en met dag 14 het socialisatieprogramma Puppy Culture toegepast, alles voor de ontwikkeling van stressbestendige puppy’s. Uschi is heel relaxed met bezoek en daarom mogen puppykopers onze puppy’s al bekijken en knuffelen. 

Precies op de veertiende dag begonnen de puppy’s met elkaar te spelen, en vanaf dag tien begonnen ze wankel op de pootjes te lopen afgewisseld met buikschuiven. Uschi zorgt goed voor haar puppy’s. De puppy’s eten nu niet meer iedere 2 uur waardoor Uschi meer rustmomenten tussendoor kan pakken. We zijn enorm blij hoe goed alles gaat.:-) 

Puppy's precies 2 weken oud

De derde week

Het drinken en groeien gaat geweldig goed, de puppy’s zijn zo tevreden met de slagroommelk van Uschi dat ze soms wel langer dan 3,5 uur tevreden blijven tot aan de volgende voeding. Dit geeft Uschi veel meer rust tussendoor. De puppy’s hebben nu speeltjes gekregen en mandjes en dat vinden ze heerlijk. Ook zijn we gestart met de zindelijkheidstraining. Bij het vorig nestje hebben we gebruik gemaakt van kunstgras met eronder Lucernabrokken met graslucht. Dit is zoals veel fokkkers het doen. We hebben dit keer echte grasmaten gekocht welke we in de hiervoor gekochte wasmachine lekbakken leggen en in de tuin weer schoonspoelen. De eerste ervaring was super positief, bijna allemaal hebben het al op de grasmat gedaan, wat een slimmerikken he! We kijken terug op een fantastische week waarbij bijna alle puppy’s inmiddels meer dan een kilo wegen en ze het samen spelen hebben ontdekt; zo ontzettend leuk om te zien. Ook hebben ze de eerste speeltjes gekregen waar ze al een beetje mee spelen. De puppy’s worden iedere dag regelmatig geknuffeld en je merkt goed dat ze dit volledig gewend zijn. Je merkt dat de tandjes bijna doorkomen, ze vinden het lekker om ergens een beetje op te kauwen. Op onze socials zetten we super leuke foto’s en video’s, mocht je ons nog niet volgen; de link naar de socials staan helemaal onderaan op de website.

De vierde week

Het leven van de puppy’s bestaat nog overwegend uit slapen, de uurtjes die overblijven vullen ze graag door met elkaar te spelen. En verder vinden ze het heerlijk om te worden geknuffeld en daar komen ze niet bepaald te kort aan. Wij knuffelen ze heel veel, maar ook het dagelijkse bezoek draagt hier enorm aan bij.

Ze zijn zo gegroeid dat ze nu in groepen van 3 drinken. Om je idee te geven; puppy blauw woog bij de geboorte 300 gram en precies 4 weken later1400 gram! 

Inmiddels hebben de puppy’s tandjes gekregen, maar Uschi staat het drinken gelukkig nog steeds toe. We zijn trots dat Uschi, net zoals bij het eerste nestje, de eerste vier weken vol gemaakt heeft met het geven van borstvoeding en dat de puppy’s genoeg melk kregen en niet hoefden te worden bijgevoed. Onze missie is geslaagd! 

De puppyren is verder uitgebreid en wat doen de puppy’s het al goed op de echte grasmat. We vinden dit veel beter dan het kunstgras en we hopen dat de toekomstige puppy-eigenaren zullen merken dat de puppy’s buiten het trucje van op het gras plassen al gelijk aan hun baasjes kunnen showen! 

De vijfde week

De darmpjes van de puppy’s zijn nu voldoende  ontwikkeld om het menu van moedermelk 1 keer per dag uit te breiden met pap. Een leuk smulmoment waarbij moeder Uschi na afloop de snuitjes schoon likt. Na 3 dagen pap is het tijd voor het wennen aan brokjes, we wellen ze eerst en ze smullen er goed van!

Omdat onze puppyfotograaf zelf net een baby heeft gekregen hadden Esmee en ik het plan opgevat zelf een fotoshoot te doen. Hartstikke leuk om te doen maar het is een hele kunst om de puppy’s in de camera te laten kijken. De foto’s  zijn wel leuk geworden en van deze fotoserie staan van alle puppy’s een foto op de homepage

Iedere dag mag Uschi lekker spelen met 1 puppy tegelijkertijd. Ze spelen dan samen op een kleed welke wij in de kamer leggen. Uschi heeft dan een body aan omdat de puppy’s anders steeds op zoek gaan naar tepels en niet aan spelen toe komen met hun mama.

Inmiddels zijn de puppy’s gechipt  en natuurlijk worden ze volgens schema ontwormd. Iedere 2 weken worden de haartjes bij de oogjes en onder de staart geknipt en inmiddels moeten de haartjes tussen  de voetzooltjes ook worden bijgehouden.

We krijgen nog steeds dagelijks veel bezoek en de puppy’s worden ook door hen veel geknuffeld tussen het slapen door. Ze zijn al enorm gericht op ons, als we langs de puppyren lopen, komen ze gelijk naar je toe, zo leuk! Ze spelen veel met de puppyspeeltjes maar ook veel met elkaar.

Stichting Saac heeft ons, net als bij het eerste nestje, benaderd voor een toewijzing van een puppy voor een kind met autisme. Wij werken graag samen met deze stichting omdat we weten hoe waardevol een autisme begeleidingshond is. Bij het vorige nestje waren 5 hondjes hiervoor geschikt dat was een superscore, we hebben goede hoop dat er ook vast weer een geschikte puppy in dit nestje bij zit.

De zesde week

Dit is de week van oei ik groei wel heel hard!

De puppy’s krijgen nog steeds moedermelk in combinatie met een afgewogen hoeveelheid brokjes. Aan het einde van deze week wegen de puppy’s inmiddels tussen de 1940 en 2760 gram. Onderling best wat gewichtsverschil maar ze groeien allemaal goed, vooral de teefjes zijn wat lichter.

Op vrijdag zijn ze naar de dierenarts geweest voor hun eerste vaccinatie. Ze zijn inmiddels zo zindelijk dat ze niets hebben gedaan in de hondenkar :-).Wat een toppertjes!  Uschi ging ook mee zodat ze lekker bij haar puppy’s kon blijven en de dierenarts gaf een compliment hoe goed Uschi er uit ziet na 11 puppy’s.  De puppy’s zijn allemaal door de dierenarts nagekeken, alles zag er goed uit. Toch een nieuwe situatie, autorijden en op de onderzoekstafel, maar de puppy’s vonden het allemaal prima, no stress! Koos en ik  gingen tevreden met 11 dierenpaspoorten weer huiswaarts.

De zevende week

De puppykopers hebben inmiddels allemaal een lijst met vragen ingevuld. Om goed te kunnen matchen tussen de toekomstige hondenbazen en de puppy’s willen wij weten zoal weten of zij ervaring hebben met honden, gezinssituatie en of er regelmatig kleine kinderen over de vloer komen. Ook mag een voorkeur voor een puppy op basis van een top 3 worden opgegeven.  Deze informatie leggen wij naast de uitkomsten van de gedragstesten en zodoende kunnen we de beste match maken tussen de puppy’s en de nieuwe eigenaren. 

Net zoals bij ons eerste nestje kwam Mariolein van Stichting SAAC de puppy’s op karakter testen. Wederom waren wij erg onder de indruk hoe snel zij de karakters weet te omschrijven. Iedere pup krijgt verschillende testen van ongeveer een half uur. Drie puppy’s waren geschikt als begeleidingshond en eigenlijk waren het er 4, (bij de eerste positieve test maakte mijn hart een sprongetje voor het gezin met de aanvraag voor een hulpbegeleidingshond), uiteindelijk kwamen er 3 puppy’s glansrijk door de test en  de laatste puppy had al gegeten waardoor de test niet volledig afgenomen kon worden, maar uit alles bleek dat deze puppy anders ook geschikt zou zijn geweest als begeleidingshond. Er werd bij verteld dat de scores van alle honden dicht bij elkaar lagen, allemaal goed gedaan en de conclusie van de gedragsdeskundige was dat het net zoals bij het eerste nestje een fantastisch nestje is. Wow, dat is gaaf om te horen! Bij de testen was ook de hondentrainer aanwezig van het gezin met een aanvraag voor een jongen met een autisme spectrum stoornis. Zij gaf ook advies welke puppy zij geschikt vond voor haar client. Dit advies hebben wij overgenomen. Gedragsdeskundige Mariolein heeft een bepalende rol gehad bij het matchen, en wij hebben de overtuiging dat deze aanpak er voor zorgt dat de puppy’s en de hondenbazen hiermee gebaat zijn. Die avond zaten alle puppykopers vol spanning te wachten welke puppy zij gematcht hadden gekregen.  Esmee heeft er voor gezorgd dat iedereen dezelfde avond een  mailtje kreeg met voor iedere pupykoper/gezin een persoonlijk bericht en een mooie speciaal hiervoor gemaakte foto van hun puppy.  De puppykopers reageerden allemaal blij met de match, ontzettend fijn! 

Na de eerste inenting is het onze bedoeling om met de puppy’s minimaal 1 keer per dag een wandelingetje buiten te maken en ook buiten hun te laten socialiseren. Maar het weer was veel te slecht, harde en koude wind en veel regen. Ons plan om met de puppy’s naar de markt te gaan viel in het water, maar ze hebben wel uitgebreid kennis gemaakt met diverse geluiden van buiten zoals het verkeer. 

We pakten qua weer iedere kans om de puppy’s mee te nemen voor een wandelingetje.  En dit ging gelijk heel erg goed.  Bij het eerste nestje wilde Uschi de puppy’s steeds buiten beschermen door een poot op hen te leggen en dat loopt voor hen wat lastig 🙂 We kregen weer fijne  hulp van de toekomstige hondenbaasjes, buurtjes en andere goede bekenden met het lopen met de puppy’s. En de puppy’s werden iedere dag ook door hen geknuffeld, we zien dat ze al zo mensgericht zijn, de karaktertjes worden steeds zichtbaarder. 

De puppybaasjes hebben in de zesde week een bench met daarin het hondenmandje meegenomen. Koos heeft alle mandjes voorzien van nestgeur door deze over Uschi te wrijven en ook de knuffels welke wij meegegeven kregen deze geurbehandeling. En als Uschi de kans krijgt gaat ze graag zelf ook nog even liggen in de puppymandjes 🙂 . Daarna kon de benchtraining beginnen. Iedere pup kon al wennen aan zijn eigen mandje in zijn eigen bench. De benches stonden naast elkaar zodat de puppy’s altijd een broertje of zusje kon zien en we bleven erbij. We lokten ze in de bench door een aporteerspelletje te doen.  We bleven er altijd bij en we zorgden ervoor dat het altijd een positieve ervaring in de bench was. Iedere dag hebben wij deze oefening gedaan. 

De puppy’s hebben allemaal super leuke namen gekregen en vanaf de matching noemden wij ze natuurlijk bij hun naam. Ook kregen de puppy’s die vlees van hun bazen zouden krijgen van ons ook 1 keer per dag al vlees zodat hun maagdarmstelsel  er al aan konden wennen. 

Iedere puppy mag iedere dag even alleen met Uschi spelen, Uschi krijgt dan een bodystocking aan zodat de pup niet kan proberen te drinken, want Uschi vindt de inmiddels vlijmscherpe tandjes niet zo leuk.

 

De achtste week

De zon begint te schijnen. We pakken gelijk onze kans; alle puppy’s mogen in de hondenwandelwagen mee naar de kinderboerderij. En alle puppy’s mochten op de arm een rondje langs de koeien, geitjes, paarden en de varkens. Uschi en Cato bleven bij de hondenwagen netjes wachten. De puppy’s keken heel relaxed toe. 

In de laatste week worden de puppy meegeefpakketten en contracten in orde gemaakt. De puppykopers zijn aan het aftellen en wij genieten van moment tot moment van de laatste dagen. 

De dag voordat de puppy’s opgehaald worden (verspreid over 2 dagen) worden ze gewassen, sommige puppykopers die in de buurt wonen doen dit samen met ons. De puppy’s worden gewassen in de tummytub. Hierin worden normaal gesproken kleine baby;’s gewassen, de vorm is rond, in de vorm van een baarmoeder, waardoor het badderen een ontspannende activiteit is voor baby’s. Wij dachten dat is misschien ook een goed idee voor onze puppy’s en het was een succes! Eerst even wennen en op een gegeven moment ontspanden de puppy’s . Een hele positieve eerste ervaring met water. En Esmee en ik vinden het super leuk om dit badritueeltje met ook nageltjes en haartjes knippen te doen. Natuurlijk laten we de puppy’s ook even wennen aan de borstel en op afstand het geluid van de fohn. 

En dan is het zover, de puppykopers komen na 8 weken de puppy’s ophalen. Wij zijn echt blij dat wij vol vertrouwen de puppy’s hebben kunnen overdragen aan de kopers. Iedereen heeft zich goed voorbereid en we hebben er volledig vertrouwen in dat de puppy’s liefdevol worden opgenomen in hun nieuwe gezin.  Helaas is alleen puppy Rocco vanwege persoonlijke omstandigheden van het baasje binnen 2 dagen al bij ons terug gekomen. Gelukkig wilden de hondenbazen van Bowie (van het eerste nestje van Uschi) graag nog een puppy van Uschi en luistert Rocco nu naar de naam Loekie. Leuk ook voor Bowie dat hij nu een halfbroer als speelmaatje heeft! 

Via de groeps whatsapp blijven wij in contact met alle kopers en wisselen zij onderling tips en ervaringen. Wij ontvangen  zo ook leuke fotootjes en videootjes van  Jip, Soof, Lilly, Neeltje, Chef, Yoshi, Tobi, Teddy, Sammie, Buddy en Loekie, ontzettend leuk om te zien hoe het met ze gaat! 

Wij krijgen vaak de vraag hoe Uschi het vindt dat de puppy’s worden opgehaald. Wij geven haar extra aandacht en knuffels, we zien aan haar kwispel dat ze een blije hond is. Ze was er ook echt wel een beetje aan toe om weer haar eigen hondenleventje op te pakken, elf puppy’s is natuurlijk een hele kluif voor Uschi geweest, maar wat heeft ze het super gedaan! Uschi was in no time weer fit en mooi op gewicht. Ze is zo’n goede moeder dat ze nog een keer een nestje mag krijgen. Maar we gunnen haar een extra lange periode tussen dit en haar laatste nestje. 

De fokker kiest bij ieder nestje een nestnaam. Bij het eerste nestje van Uschi was dit de naam Lotus, dit staat symbool voor het leven. We hebben bij het tweede nestje weer gekozen voor thema plant of boom. We hebben gekozen voor de naam Acacia, (op de stamboom komt als naam te staan: de naam van de fokkerij + nestnaam + roepnaam, dus  bijvoorbeeld Tobi heet officieel op de stamboom:  Coco Doodles Acacia Tobi. Acacia betekent vriendschap. Wij wensen alle puppykopers intens veel geluk en een mooie vriendschap toe met hun puppy!

Esmee, Koos en Renate