Een gouden mandje voor onze pups


Ahh..wat een schattig levend beertje, die wil ik ook!

Als fokker zijn wij er verantwoordelijk voor dat de pups een goede match hebben met de toekomstige eigenaren.

De populariteit van de Australian Labradoodle is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Ik hoor vaak, ahhh, wat lief, ik wil ook zo’n lieve levende teddybeer.

Mijn advies, neem geen hond op gevoel, maar beslis met verstand.

Bedenk je, dat de doodle gemiddeld tussen de 13 en 15 jaar oud wordt, is het nu leuk maar ook over een aantal jaar? De vachtverzorging kost je wekelijks minimaal een uur tijd kost. Uschi is een actieve hond die graag met je speelt, en meestal liever niet te lang alleen gelaten wordt. Heb je de tijd om deze aandacht te besteden aan je hond? Wij laten Uschi maximaal 3,5 uur alleen maar dat verschilt wel per doodle natuurlijk. De eerste maanden dat je je pup hebt is erg leuk maar ook intensief.

De kosten

Realiseer je ook dat de vacht van de doodle snel groeit en dat het bezoek aan de trimmer terugkerende kosten zijn. Het is natuurlijk ook ontzettend leuk om zelf je hond te leren trimmen, ik vind dit altijd een fijn moment samen met Uschi en je bespaart hiermee geld. Op goede voeding bespaar je uiteraard niet en dat tikt op jaarbasis behoorlijk aan. Verder heb je eventueel nog kosten voor de opvang, speeltjes, puppycursus, en andere benodigdheden zoals een mand, riem etc, en natuurlijk de medische kosten zoals vaccineren en castreren. En hoe ga je ervoor zorgen dat je hond niet te lang alleen is? Welke consequenties heeft het hebben van een hond als je op vakantie gaat? Een logeeradres zoals het doodle-hotel brengt ook kosten met zich mee.

Ja ik wil!

Je hebt er goed over nagedacht en je droomt van een Australian labradoodle. Je hart en je verstand zeggen allebei ja!

Waarom Coco Doodles

Het fokken gebeurt kleinschalig in huiselijke kring. Uschi is onze officiële fokhond en wij vinden het enorm belangrijk dat ze in haar eigen habitat (onze woonkamer) bevalt waarbij wij veel aandacht besteden aan het socialiseren van de pups. Ik (Renate) ben een gecertificeerd fokker en Koos heeft van huis uit veel ervaring, zijn moeder was ook fokker. Koos (bijnaam Coco) is van nature enorm zorgzaam en zorgt er ook voor dat Uschi lekker veel aandacht krijgt. Coco Doodles is aangesloten bij de ALAEU en wij houden ons gegarandeerd aan de kwaliteitsrichtlijnen. Onze liefde voor onze eigen doodle Uschi is net zo groot als onze liefde voor het fokken, we willen het allerbeste bieden!

Wij fokken grote mini en kleine medium Australian labradoodles met een (wave of curly) fleecevacht.

Onze werkwijze

Je wil een pup, wij willen een goede match tussen de pup en de toekomstige eigenaar, en natuurlijk wil jij ook een goed gevoel hebben over de fokker. Daarom hanteren wij de volgende werkwijze.

1. Je hebt er goed over nagedacht en vult het interesseformulier in.

2. Je krijgt van mij binnen 2 dagen een ontvangstbevestiging en bij vragen neem ik contact met je op. Je mag er nu helaas nog niet vanuit gaan dat er een pup voor jou beschikbaar is.

3. Aan de hand van het aantal puppy’s ontvang je na de bevalling bericht of je op de puppylijst of wachtlijst staat.

4. Als je op de puppylijst staat ontvang je een voorbeeld overeenkomst en algemene voorwaarden. Ik vraag je dit goed door te lezen en als je het eens bent met de inhoud word je uitgenodigd voor een kennismaking met ons, de moederhond en de puppy’s. . Als je op de puppylijst staat houd ik je ondertussen ook al met foto’s en video’ ’s op de hoogte hoe het gaat met de pups en de moederhond.

4. De kennismaking in de 4e geboorteweek is wederzijds geheel vrijblijvend. Het is nu nog niet mogelijk kinderen te ontvangen, we willen niet dat het te overweldigend is voor de moederhond, er mogen 2 bezoekers per puppy binnenkomen. We plannen geen groepsafspraken met meerdere puppykopers zodat er tijd is om even rustig kennis met elkaar te maken. Als we er allebei een goed gevoel over hebben krijg je een koopovereenkomst en een factuur van de aanbetaling. De volledige kosten van een pup bedraagt € 2500,-. De aanbetaling is € 250,- en moet binnen 7 dagen zijn voldaan. In de 7e geboorteweek moet het 2e deel van het totaal bedrag (€ 2250,-) zijn betaald. Na betaling van de aanbetaling is de koop bindend. Mochten wij ons niet aan de verplichtingen kunnen houden, dan ontvang je de aanbetaling retour.

5. In de 6e geboorteweek ben je voor de 2e keer welkom. Dit keer mogen ook kinderen op bezoek komen. Wij letten hierbij ook op de interactie van de puppy’s met de toekomstige eigenaren en noteren ook jullie eventuele voorkeur voor een puppy.

6. De hele nestperiode observeren wij ook de puppy’s, en in week 7 vindt een gedragstest door een hondenspecialist plaats. De specifieke karaktereigenschappen van de puppy’s zijn voor ons van belang om te weten omdat we er naar streven op basis van karakter de juiste match met de puppykopers te maken. Wij houden hierbij zo mogelijk zoveel mogelijk rekening met de individuele wensen, wij informeren je persoonlijk welke puppy jouw maatje wordt. Bij een aanvraag voor een hulphond zal de toewijzing van de puppy op basis van het advies van de therapiehondbegeleider plaatsvinden.

7. En dan is het moment aangebroken waar je zolang naar uit hebt gekeken. Je mag je pup na 8 geboorteweken bij ons ophalen. Je krijgt een puppypakket mee en ook de nodige benodigde informatie over voeding, opvoeding en verzorging.

Je pup is gevaccineerd volgens schema, is gechipt en je krijgt een hondenpaspoort mee. De dierenarts heeft je pup nagekeken en je krijgt een officiële stamboom nagestuurd nadat wij van de dierenarts een bewijs van chirurgische sterilisatie of castratie hebben ontvangen. Er is geen castratieverplichting maar wel een fokverbod aangezien de hond als huisdier wordt verkocht en niet als fokhond.

8. Je puppy zal moeten wennen aan de nieuwe situatie bij je thuis, zorg dat er de eerste 8 weken altijd iemand thuis is en realiseer je voordat je eraan begint dat het een intensieve periode is. Maar bovenal een hele bijzondere tijd natuurlijk waarbij je als eigenaar een belangrijke rol hebt om je puppy te laten uitgroeien tot een evenwichtige en lieve hond.

Mijn verantwoordelijkheid als fokker houdt hiermee niet op. Ik maak, als je dit wil, een chatgroep aan van alle eigenaren van de andere pups uit het nest waarbij ervaringen kunnen worden gedeeld. Heb je vragen, je kan altijd bij mij terecht, ik geef je graag waar nodig advies.

Wij fokken Australian labradoodles op gezondheid en karakter, dit begint al met het voorkomen van stress bij de moederhond omdat stresshormonen nadelig zijn voor de pups.