25-03-2023 Uit het nestje van Uschi houden we 2 fokpuppy’s aan waarvan we er 1 onder gaan brengen bij een gastgezin. Heb je interesse, lees dan verder.

Wij zijn een kleinschalige fokker. We hebben Uschi als fokpup gekocht en uit haar eerste nest houden wij 2 fokpuppy’s aan. Hiervan wordt er één het maatje (dochtertje) van Uschi. Wij willen alle aandacht besteden aan deze 2 honden en de toekomstige nestjes. Voor de andere fokpuppy zoeken wij een liefdevol gastgezin wonend in Purmerend.

Als beide fokpuppy’s goed door de 1e medische keuring (mei 2023) zal Senna bij een gastgezin verder opgroeien. Senna (maar jullie mogen haar een andere naam geven) wordt vermoedelijk een kleine medium doodle, ze heeft een rode fleecevacht, de gedragstest heeft ze erg goed gedaan, ze is zelfs geschikt bevonden als hulphond. Ze is rustig, vindt het heerlijk om geknuffeld te worden, is onderzoekend en houdt van mentale uitdaging. Ze wil graag goed gedrag vertonen, bij een ‘nee’ komt ze gelijk naar je toe om even aangehaald te worden. Ze wordt door ons opgevoed en ook leert ze veel van haar moeder. Ze gaat samen met haar zusje Cato naar puppyles, we zijn dol op Senna en hopen dat we een heel fijn gastgezin voor haar gaan vinden.

Hoe gaat het verder in zijn werk?

De fokpup krijgt in het eerste levensjaar gezondheidstesten, als hieruit blijkt dat deze fokpup geschikt is voor het fokken, zal deze hond maximaal 3 nestjes krijgen. Dit zal niet eerder zijn dan na 20 maanden. Zolang de fokhond nestjes krijgt blijft de hond op papier eigendom van Coco Doodles, en zijn alle kosten voor het fokken voor Coco Doodles. Je betaalt alleen de kosten die je normaal ook hebt bij het hebben van een huishond (zoals de dierenartskosten, verzekering, hondenvoer en vaccinaties), met het grote verschil dat je geen aanschafkosten hebt van de puppy (€2400,-). Als de fokhond na 3 nestjes met ‘pensioen’ gaat, betaalt Coco Doodles de castratiekosten en zijn er geen overdrachtskosten van de puppy uit blijk van waardering voor jullie rol als gastouder. Op dat moment is de fokhond een huishond geworden en zijn er verder geen verplichtingen meer voor het gastgezin.

In goed overleg beslissen we of de hond bij ons bevalt of dat ik, als fokker bij jou thuis kom voor de bevalling en de nodige nazorg. Als je liever geen nestje(s) thuis wil hebben, is dat geen enkel probleem, dan komt de hond bij ons in het ‘kraamhotel”. Als de hond bij ons bevalt is het belangrijk dat de hond vooraf regelmatig bij ons thuis is zodat onze woonkamer een vertrouwde omgeving is om te bevallen. Mochten jullie bijvoorbeeld een weekendje weg willen dan is de hond in overleg welkom bij ons. Je mag ook bij de bevalling aanwezig zijn en je bent tijdens de kraamperiode altijd van harte welkom om je hond te zien, mee uit wandelen te nemen en natuurlijk de puppy’s te knuffelen.

Houd er rekening mee dat de hond ongeveer een week voor de uitgerekende datum al bij ons komt logeren en bij ons blijft totdat de puppy’s door de toekomstige eigenaren zijn opgehaald.

We staan er voor dat de fokhond de nodige aandacht krijgt en zich prettig voelt zonder stress tijdens de bevalling en de kraamtijd. Dit lukt door een onderlinge goede communicatie en afstemming.

Dus lijkt het jullie leuk om bij te dragen aan ons kleinschalige fokprogramma, betrokken te zijn bij de bevalling en kraamtijd van de fokhond, te genieten van de ontwikkeling van de puppy’s? Neem dan contact met ons op, dan bespreken we het graag verder.