Gastgezin gevraagd voor een fokpuppy 

Onze fokhond Uschi is op 17 februari ’24 voor de tweede keer bevallen van 11 prachtige Australian labradoodle puppy’s. Uit dit nestje willen wij een fokpuppy aanhouden voor, als ze medisch goed gekeurd is, ons toekomstige fokprogramma. Wij houden het zelf bij onze 2 lieve Australian Labradoodles Uschi en haar dochter Cato, zodat wij hun alle aandacht en liefde kunnen geven. Daarom zoeken wij een samenwerking met een gastgezin waar de fokpuppy zal opgroeien.  De aanschafkosten van een puppy blijft het gastgezin bespaard en de gepensioneerde fokhond zal na afronding van het fokprogramma officieel eigendom worden van het gastgezin. Heb je interesse? Lees dan verder.

Hoe gaat het verder in zijn werk?

De fokpup krijgt na het eerste levensjaar gezondheidstesten, als hieruit blijkt dat deze fokpup geschikt is voor het fokken, zal deze hond maximaal 3 nestjes krijgen. Dit zal niet eerder zijn dan na 20 maanden. Zolang de fokhond nestjes krijgt blijft de hond op papier eigendom van Coco Doodles, en zijn alle kosten voor het fokken voor Coco Doodles. Je betaalt alleen de kosten die je normaal ook hebt bij het hebben van een huishond (zoals de dierenartskosten, verzekering, hondenvoer en vaccinaties), met het grote verschil dat je geen aanschafkosten hebt van de puppy (€ 2500,-). Als de fokhond na 3 nestjes met ‘pensioen’ gaat, betaalt Coco Doodles de castratiekosten en zijn er geen overdrachtskosten van de puppy uit blijk van waardering voor de rol van de gastouder. Op dat moment is de fokhond een huishond geworden en zijn er verder geen verplichtingen meer voor het gastgezin.

De fokpuppy blijft vertrouwd met de fokker

We vinden het belangrijk dat de fokpuppy zich bij ons thuis blijft voelen. Ik blijf in contact met je puppy, ik kom je puppy af en toe uit laten of je puppy komt, als het zo uitkomt, af en toe bij ons als je bijvoorbeeld oppas nodig hebt. Als de hond op een gegeven ogenblik oud genoeg is en bij ons bevalt is het belangrijk dat zij vooraf regelmatig bij ons thuis is geweest zodat onze woonkamer een vertrouwde omgeving is om te bevallen. Je mag ook bij de bevalling aanwezig zijn en je bent tijdens de kraamperiode altijd van harte welkom om je hond te zien, mee uit wandelen te nemen en natuurlijk de puppy’s te knuffelen.

 

 

Houd er rekening mee dat de hond ongeveer een week voor de uitgerekende datum al bij ons komt logeren en bij ons tot 8 weken na de bevalling blijft totdat de puppy’s door de toekomstige eigenaren zijn opgehaald.

We staan er voor dat de fokhond de nodige aandacht krijgt en zich prettig voelt zonder stress tijdens de bevalling en de kraamtijd. Dit lukt door een onderlinge goede communicatie en afstemming.

Dus lijkt het jullie leuk om bij te dragen aan ons kleinschalige fokprogramma, betrokken te zijn bij de bevalling en kraamtijd van de fokhond en te genieten van de ontwikkeling van de puppy’s? Neem dan contact met ons op, dan bespreken we het graag verder.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *